Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

De Alliantie, hart voor wonen

Hart voor wonen

Thuiskomen doe je in een fijn huis, in een prettige buurt! Wij worden blij van een passende woning voor iedereen. Daar bouwen we aan mee: aan duurzame woningen en leefbare wijken.

Wat was de vraag?

Omdat de parkeerterreinen van de Alliantie openbaar waren, maakte omwonenden hier gebruik van, waardoor personeel en bezoekers geen gebruik konden maken van het parkeerterrein. 

Het verzoek was om het parkeerprobleem op te lossen waarbij gebruiksgemak en het ontzorgen op locatie een eis van.

Wat is onze oplossing?

Voskamp Beveiligingstechniek heeft gekozen voor een parkeerbeheersysteem geïntegreerd in een security management systeem. 

De parkeerterrein zijn door ons omsloten met hekwerken en voor de gecontroleerde toegang tot het parkeerterrein is een slagboominstallatie met intercompost en kaartlezer geplaatst. Tevens is bij de slagboom een kentekencamera geplaatst, waardoor met vooraf ingelezen informatie in de software van het toegangscontrolesysteem op basis van een kenteken toegang wordt verschaft. De kaartlezer kan worden gebruikt als de medewerker met een voertuig komt dat niet geregistreerd staat.

Bezoekers maken gebruik van de intercompost. De oproep komt rechtstreeks bij de receptie, die middels de software toegang kan verschaffen tot het parkeerterrein. Buiten kantoortijden wordt een oproep van de intercompost doorgeschakeld naar de meldkamer, die van afstand de slagboominstallatie kunnen bedienen.

Om de parkeersituatie goed in beeld te brengen en zicht te hebben op het terrein zijn camera’s op strategische plekken op de terrein geplaatst. 

Mutaties in de gegevens in de software kunnen eenvoudig door de ICT afdeling van Alliantie worden uitgevoerd.

In de kantoren van de Alliantie is een inbraakalarminstallatie onderdeel van het security management systeem.

Wat is onze dienstverlening?

Jaarlijks onderhoud van de diverse onderdelen van het security management systeem wordt in afstemming met de klant ingepland. Naast de onderhoudswerkzaamheden wordt de software van het systeem altijd up to date gehouden en is onze remote service desk bereikbaar tijdens kantoortijden voor service op afstand.