Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

Camerabeveiliging

Camerabewaking op processen, toegangen en incidenten

Camerabeveiliging wordt steeds vaker ingezet om criminele handelingen vast te leggen, om processen te monitoren of om toegangsbeheer goed te regelen. De afgelopen decennia is het gebruik van camerabeveiliging in Nederland enorm toegenomen. De populariteit van beveiligingscamera’s is met name te danken aan de ontwikkelingen in IP-technologie, waarmee de kwaliteit van de techniek sterk is verbeterd en er voor elk budget een doeltreffende camerasysteem samengesteld kan worden. 

Voskamp Beveiligingstechniek heeft vele jaren ervaring met camerabeveiliging in tal van toepassingen. Zo hebben wij beveiligingscamera’s ingezet in de industrie om processen te monitoren, in de logistieke sector om logistieke bewegingen te observeren en in winkelcentra om snel te kunnen reageren op criminaliteit en geweld.

Vaak wordt camerabeveiliging gekoppeld aan inbraakbeveiliging, toegangscontrole of een Security Management Systeem, waardoor de effectiviteit en beheersbaarheid van de beveiligingsoplossing nog groter wordt. Met onze expertise helpen wij je graag om de juiste keuze te maken in projectie en apparatuur.

Afbeelding

Bewakingscamera’s met slimme technologie

De IP-camera (Internet Protocol) is de nieuwe norm. De lagere installatiekosten en de hogere beeldkwaliteit zijn duidelijke voordelen ten opzichte van analoge bewakingscamera’s.  

Elke situatie is anders. Daarom is camerabeveiliging altijd maatwerk. Wordt de camera binnen of buiten geplaatst? Moeten er ook ’s nachts beelden worden opgenomen? Moet het een vaste opstelling worden of een beweegbare (bedienbare) beveiligingscamera? Wordt de camera ingezet voor observatie, identificatie of verificatie? Wij stellen samen met je de doelen en eisen vast en adviseren je bij het samenstellen van de optimale oplossing.

Wat kan camerabeveiliging voor je betekenen?

  • Het heeft een preventieve werking en schrikt daders af.
  • Beelden van incidenten kunnen worden vastgelegd en gebruikt voor opsporing.
  • Bewaking kan op afstand gebeuren; dit bespaart mankracht en kosten.
  • Toezicht op toegangen en processen kan de bedrijfscontinuïteit waarborgen en criminaliteit voorkomen

Beeldregistratie vraagt expertise

De keuze voor de juiste netwerk videorecorder (NVR) is net zo belangrijk als de keus voor de juiste camera. Om deze keus te maken is het stellen van de juiste vragen van belang. Hoeveel camera’s zijn er aangesloten? Wat moet de opnamekwaliteit zijn? Wat moet de bewaarperiode zijn? Wil je beelden continu uitkijken of doet je dat op incidentele basis? Wil je de beelden op een app zichtbaar hebben? 

Het samenstellen van de juiste apparatuur in een camerasysteem is afhankelijk van het doel, de situatie, het gebruik en je budget. Voskamp heeft de deskundigheid in huis om je hierin te adviseren. Neem dus gerust contact met ons op voor een advies over camerabeveiliging.

Afbeelding
Afbeelding

Efficiënt beheer van camerabewaking met videomanagement

Een videomanagementsysteem (VMS) verzamelt de beelden van de aangesloten bewakingscamera’s en zorgt voor vastlegging van deze beelden. De VMS presenteert de livebeelden overzichtelijk op een beeldscherm of kan bij incidenten de betreffende beelden snel terugzoeken.

Door een koppeling aan te brengen met andere systemen kunnen incidenten direct als alarm in beeld komen, waardoor snelle actie mogelijk is. Desgewenst kunnen we de VMS als cloudoplossing uitvoeren, waardoor je overal ter wereld, gemakkelijk en veilig, kunt inloggen en de beelden van de camerabewaking bekijken. Ideaal voor bedrijven met meerdere vestigingen!