Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

Zorgsector

Veiligheid van cliënten en medewerkers

In de zorgsector is een veilige woon- en werkomgeving prioriteit. Voor Voskamp Beveiligingstechniek is beveiliging in de zorg voldoen aan de wettelijke brandveiligheidseisen, maar ook oog hebben voor de specifieke situatie van de zorginstelling en haar kwetsbare cliënten. We zoeken de optimale combinatie van betrouwbare, snelle detectie en alarmering én een veilige vluchtweg. 

Met onze oplossingen voor toegangscontrole en deurtechniek voorkom je onbevoegde toegang tot specifieke ruimten of -gegevens en kun je gebiedsbeperking voor (psychiatrische) cliënten realiseren. Cameratoezicht kan aanvullend helpen bij het bewaken van terreinen of ruimten of om bezoekersstromen te monitoren.

Door de geïntegreerde aanpak van Voskamp realiseren we dat alle maatregelen op het gebied van branddetectie, ontruiming, toegangsverlening, toezicht en beheer optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Brandbeveiliging; een veilige woon- en werkomgeving

Als het gaat om de veiligheid van cliënten en medewerkers is het van groot belang dat een brandmeldsysteem snel en betrouwbaar detecteert en alarmeert. Met onze gecertificeerde brandmeldsystemen kunnen wij dit waarborgen. Onze brandbeveiliging zorgt ervoor dat zorgpersoneel snel wordt geïnformeerd over de plaats van het incident, waardoor tijdig blussing of ontruiming kan plaatsvinden. Daarnaast worden openstaande deuren automatisch dicht gestuurd om verspreiding van rook en brand te voorkomen.    

Als gebruiker dien je volgens de wetgeving maandelijks beheertaken uit te voeren op het brandmeldsysteem. Vaak heeft het zorgpersoneel daar geen tijd voor of affiniteit mee. Met ónze dienst Beheerder Brandmeldinstallaties kunnen wij het maandelijks beheer van je overnemen. Zo kunnen jouw medewerkers zich volledig richten op de zorg van cliënten en zorgen wij voor een brandveilige omgeving.

Afbeelding
Afbeelding

Toegangscontrole; bescherming van mensen, gegevens en goederen

Ook wil je dat ruimten met vertrouwelijke gegevens of kostbare apparatuur niet toegankelijk zijn voor cliënten en bezoekers. Toegangscontrolesystemen zijn een effectief middel om beveiliging in de zorg te realiseren. Zo kunnen ruimten met vertrouwelijke gegevens of kostbare apparatuur niet toegankelijk worden gemaakt voor cliënten en bezoekers. Elke medewerker krijgt een eigen autorisatie die past bij het medewerkersprofiel en onbevoegden krijgen geen toegang tot gevoelige ruimten.  

Psychiatrische cliënten die hun afdeling niet zonder begeleiding mogen verlaten kunnen met toegangscontrole binnen hun eigen leefgebied worden gehouden, maar bij incidenten kan er toch op een veilige wijze ontruimt worden.

Het beheer van passen en gebruikers kun je in eigen beheer doen of aan ons uitbesteden. Met onze Remote Service dienstverlening kunnen wij dit op afstand voor je regelen of je ondersteunen bij vraagstukken.

Camerabeveiliging: Toezicht op bezoekers en cliënten

Camerabeveiliging wordt vaak ingezet om bezoekersstromen te kunnen monitoren en vastleggen. Door cameratoezicht op parkeerterreinen en op publieke ruimten kan criminaliteit worden beperkt en doorstroming van verkeer worden gestimuleerd. 

Daarnaast kunnen camera's worden ingezet om toegangsbeheer te ondersteunen en om cliënten die extra zorg nodig hebben te bewaken. Hierdoor worden incidenten snel gesignaleerd en vastgelegd. Met onze videobeheersoftware kun je deze incidenten snel terughalen, verdachte bewegingen opsporen of andere analyses doen.

Afbeelding