Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

Beheerder brandmeldinstallaties

Beheer brandmeldinstallatie; zelf doen of uitbesteden?

Indien je beschikt over een door de overheid geëiste brandmeldinstallatie, dan ben je als gebruiker verplicht om maandelijks beheertaken uit te voeren aan je brandmeld- en ontruimingsinstallatie. 

Deze beheertaken bestaan onder andere uit het controleren en testen van de doormelding, een visuele controle van de installatieonderdelen en het bijwerken van het logboek. Deze beheertaak dient uitgevoerd te worden door een medewerker die in bezit is van het diploma Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties. Voskamp Beveiligingstechniek kan deze opleiding Beheerder brandmeld- en ontruimingsinstallaties  voor je verzorgen, zodat je voldoet aan deze eisen.

Wij kunnen deze beheertaken aan de installatie ook voor je uitvoeren. Door deze taken aan Voskamp Beveiligingstechniek uit te besteden ben je ervan verzekerd dat de werkzaamheden tijdig en kwalitatief juist worden uitgevoerd, Dit bespaart je tijd en zorg die je medewerker hieraan moet besteden, waardoor hij of zij zich kan richten op het eigen werk.

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

Brandveiligheidseisen zijn opgenomen in het Bouwbesluit. In bijlage 1 van dit besluit zijn de eisen opgenomen voor gebouwen die bestemd zijn voor wonen, bijeenkomsten, gezondheidszorg, kantoor, logies, onderwijs, sport en winkels. 

Onze adviseurs helpen je graag om te bepalen of je pand aan de wettelijke eisen voldoet of wat hiervoor nodig is om hieraan wel te voldoen.

Certificering en onderhoud van brandmeldinstallaties

Naast het maandelijks beheer op de brandmeldinstallatie verzorgt Voskamp Beveiligingstechniek ook het jaarlijks onderhoud. Hierbij wordt de gehele installatie getest en geven wij advies omtrent brandgevaarlijke of vluchtgevaarlijke situaties. Alle inspanningen staan in het teken van een veilige werkomgeving.

Veel brandmeldinstallaties dienen voorzien te zijn van een certificaat. Wij kunnen ervoor zorgen dat de inspectie door een inspectieinstelling tijdig plaatsvindt en de inspectie begeleid wordt door een expert van Voskamp Beveiligingstechniek.

Afbeelding