Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

Vergrendeltechniek

Nood- en vluchtdeuren; veilig én inbraakwerend

De vraag naar complete vlucht- en paniekdeuroplossingen, die aan de strenge bouwvoorschriften en de gewenste functionaliteit voldoen, groeit snel. De deuroplossing moet bij incidenten een veilige vluchtweg kunnen garanderen, maar moet ook voldoende bescherming geven tegen ongewenste toegang door onbevoegden. Voskamp Beveiligingstechniek is dé specialist om dit dilemma voor je op te lossen.

Wij adviseren bij nieuwbouw of in bestaande situaties. Daarbij kijken we naar de meest optimale oplossing én naar de eisen op het gebied van brandveiligheid en inbraakwerendheid, zoals bouwbesluit, Politie Keurmerk Veilig Wonen, BORG, NEN-EN 179/1125 en/of Nationale Beveiligings Richtlijn. We houden rekening met de aard van je bedrijf en met de specifieke gebruikerswensen. Het gehele traject kunnen wij verzorgen; van advies en installatie tot en met het onderhoud en revisie.

Voordelen van elektrische sluiten

Steeds vaker worden toegangsdeuren voorzien van een elektrisch slot. Geautoriseerde personen krijgen dan toegang met een geldige pas, tag of geldige code. Voordeel hiervan is dat je bij verlies van sleutels niet over hoeft te gaan tot vervanging van cilinders. 

Elektrische sloten in buitendeuren moeten voldoende inbraakwerende eigenschappen hebben. Echter bij paniek of brand moet het slot ook een veilige vluchtweg kunnen garanderen. Voor een vakkundig advies en de realisatie hiervan ben je bij Voskamp aan het juiste adres.

Afbeelding
Afbeelding

Deuren automatisch laten sluiten én openen

Een deurdranger zorgt ervoor dat de deur na opening automatisch sluit en niet onnodig open blijft staan. In het kader van brandveiligheid is het van belang dat deuren dicht zijn om verspreiding van brand te vertragen. Deurdrangers met vrijloopfunctie kunnen de deur na openen open laten staan, maar zullen in geval van brand of stroomuitval de deur automatisch sluiten.

Met een deurautomaat kun je de deur automatisch laten openen en sluiten. Het openen van de deur zal dan plaatsvinden met een bewegingsmelder of een drukknop. Hierdoor hoef je geen deurklink meer te gebruiken of aan te raken (coronaproof).

Deurmanagement

Met onze deurmanagementsystemen kun je nagenoeg alle functionaliteitseisen rondom een deur realiseren. Van combinaties van mechanische en elektromechanische oplossing voor nood- en vluchtdeuren tot het op een centraal punt bewaken, besturen en beheren van deuren.

Denk hierbij aan psychiatrische instellingen, senioren- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, gevangenissen en laboratoria. Deurmanagement is altijd maatwerk afgestemd op de doelgroep of op de gewenste securitygraad die je wilt bereiken.

Sleutelkast