Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

Security Management Systemen (SMS)

Alle beveiligingsoplossingen in één systeem

Veel bedrijven hebben separate systemen voor inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, toegangscontrole en intercomverbindingen. Elk beveiligingssysteem heeft zijn eigen bekabelingsinfrastructuur, centrale hardware en beheersoftware.  Met een Security Management Systeem (afgekort met SMS) worden beveiligingsmaatregelen effectiever, beheersbaarder, kosten- en tijdbesparend en inzichtelijk. 

Een SMS bespaart kosten ten opzichte van losse systemen op bekabeling, software, hardware en (hardwarematige) koppelingen. Bovendien betekent één Security Management Systeem voor meerdere beveiligingsdisciplines een besparing in tijd voor het gebruikersbeheer. Je werkt vanuit één database en hoeft niet meerdere systemen en bestanden te onderhouden. Dit vergroot de beheersbaarheid en verkleint de kans op fouten.  

Verder werkt een SMS effectief en geeft overzicht. Verschillende beveiligingsdisciplines worden op elkaar afgestemd en softwarematig aan elkaar gekoppeld.  Met de uitgebreide rapportagemogelijkheden van een Security Management Systeem heb je snel en duidelijk een overzicht over dagelijks gebruik, incidenten en processen. Daarmee wordt de beveiligingsgraad vergroot.

Een integrale benadering

Met onze integrale kijk op beveiliging stemmen wij beveiligingsmaatregelen volledig op elkaar af. Hierdoor wordt het geheel van Security Management voor je effectiever, goedkoper en overzichtelijker. 

Beveiligingscomponenten kunnen multifunctioneel worden ingezet. Zo kan hetzelfde deurcontact worden ingezet voor inbraakdetectie, deurstandsignalering en als trigger dienen om een beweegbare camera automatisch te sturen bij ongeautoriseerde toegang tot een ruimte. 

Onze adviseurs stellen een integraal beveiligingsplan voor je op met een grondige risico-inventarisatie, een doordacht advies en een optimale technische oplossing met Security Management.

Afbeelding
Afbeelding

Eenvoudiger gebruikersbeheer

Met Security Management Systemen werk je vanuit één database en heb je één softwarepakket voor al je beveiligingsoplossingen. Medewerkers worden slechts één keer ingevoerd. Dat scheelt invoertijd bij mutaties in personeel of bij tijdelijke bezoekers! 

Door gebruikersgroepen aan te maken voor personen met dezelfde bevoegdheden wordt  invoertijd voor nieuwe gebruikers verkort en vergroot je het overzicht op toegangsautorisatie.

Effectieve actie bij incidenten

Met een Security Management Systeem kun je eenvoudig incidentenmanagement realiseren. Zo kun je met camerabeelden registreren wanneer een persoon een ongeldig toegangspas aanbiedt of wanneer een inbraakmelder alarm geeft. De operator ziet direct wat er gaande is en kan de juiste actie uitzetten.

Met een SMS kun je calamiteiten achteraf makkelijker bekijken en analyseren. Zo ben je beter in staat verbetermaatregelen door te voeren in je organisatie. Daarnaast kun je de kwaliteit van acties bij calamiteiten borgen door per incident een actiepatroon vast te leggen. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld de receptionist bij een incident automatisch een script te zien met het gewenste actiepatroon. Dit voorkomt fouten en onnodig tijdverlies.

Afbeelding