Beveiligingstechniek
Achtergrond afbeelding

Interakt Contour

Samenwerking tussen Dijkstra Epe en Voskamp Beveiligingstechniek

Interakt Contour: Er is altijd iets mogelijk

Interakt Contour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders.

Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt Interakt Contour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. Cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. Interakt Contour biedt daarvoor behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.

Wat was de vraag?

“Als Totaal installateur bij InteraktContour zocht ik indertijd naar een partner voor de beveiligingsvraagstukken. Dit houdt in de aanleg en het onderhoud van onder meer de brandmeld- en ontruimingsinstallaties op de locaties van InteraktContour. Daarnaast moet je ook denken aan inbraaksignaleringsinstallaties, deursturingen, en zorgoproepsystemen.
Door de jaren heen was er op de verschillende locaties in de diverse regio’s een willekeur ontstaan van merken, leveranciers en installateurs. Met de inzet Voskamp Beveiligingstechniek vinden wij een no-nonsens partner met die we goed kunnen samenwerken. Korte communicatielijnen, denken in oplossingen, nakomen van afspraken en praktische uitvoering zijn belangrijke kenmerken van onze samenwerking.
Juist de beveiliging in de zorg vergt de nodige aandacht voor administratieve processen. Denk aan het opstellen van PvE’s, oplever- en onderhoudscertificaten, Inspecties etc.. Mede door de introductie van Logboeken online en een veelal digitale uitwisseling van offertes, contracten, onderhouds- en servicerapportages zijn we in staat deze processen goed te registreren en borgen.”

Jos van het Bolscher, Dijkstra Epe

Afbeelding

Wat is onze oplossing?

Dijkstra Epe is verantwoordelijk voor alle gebouwgebonden installaties van Interakt Contour en heeft Voskamp Beveiligingstechniek, als erkend branddetectiebedrijf, in de arm genomen voor de aanpassingen, uitbreidingen, vervanging alsmede voor het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud aan de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Beide partijen werken nauw samen bij het oplossen van (veiligheids-)vraagstukken, incidenten en bij het opstellen van onderhoudsplanningen en een Meerjaren Onderhoudsbegroting. 

Door deze nauwe samenwerking zijn we in staat om snel te schakelen en de brandveiligheid in de gebouwen op een hoog niveau te houden. In een periodiek overleg tussen Interakt Contour, DD Installateurs Epe en Voskamp Beveiligingstechniek worden veiligheidsissues en verbeterpunten besproken. Door deze aanpak wordt Interakt Contour optimaal ontzorgt en wordt de overlast bij werkzaamheden tot een minimum beperkt.

Afbeelding

Wij doen al vele jaren zaken met Voskamp Beveiligingstechniek. Ze zijn voor ons een deskundige en betrouwbare partner.

Marianna Hultink-Berenfinger, Communicatiemedewerker, Interakt Contour

Wat is onze dienstverlening?

De rol van Voskamp Beveiligingstechniek voor ruim 25 vestigingen is hierbij:

  • het adviseren en ondersteunen bij (brand)veiligheidsstukken,
  • het installeren van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties,
  • het doen van onderhoud, serviceverlening en inspecties op brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties,
  • het faciliteren van een online logboek,
  • een jaarlijkse planning voor het onderhoud, inspecties en budgettering.