Beveiligingstechniek

Genetec - Open Security Management platform

Genetec is een open Security Management Platform waarin de verschillende beveiligingsdisciplines zoals videobewaking, toegangscontrole, intercom, inbraakalarmering ed. in één enkele uniforme oplossing zijn geïntegreerd.

Upgrades en onderhoud kunnen gecompliceerd en tijdrovend zijn en beslag leggen op veel resources. Genetec is daarom uitgerust met een verscheidenheid aan geavanceerde functies zoals in-service upgrades, 'backwards’ compatibiliteit voor software en hardware, en geautomatiseerde statuscontrole om ervoor te zorgen dat uw systeem gelijk vanaf de installatie en  daarna nog vele jaren optimaal blijft functioneren. Ongeacht de omvang van uw systeem en of u het nu gebruikt voor video, toegangscontrole, kentekenplaat herkenning (LPR), intercom of inbraakalarmering, de verschillende onderhoudsfuncties helpen u altijd en overal de vinger aan de pols van uw systeem te houden.

Eenvoudige installatie

De architectuur van Genetec maakt de implementatie van nieuwe software eenvoudiger. U  installeert een algemene Windows-service (Genetec Server) op elke beveiligingsserver en configureert vervolgens centraal de rollen die op deze servers worden gehost. Rollen geven de server een identiteit en voeren specifieke taken zoals archivering of beheer van een eenheid uit. Met een algemene, enkelvoudige service hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u de verkeerde service installeert en kunt u altijd rollen toewijzen zonder dat u elders een installatie ongedaan hoeft te maken en weer moet installeren. Er zijn slechts twee clienttoepassingen te implementeren, één voor monitoren en rapporteren en de ander voor configureren. Dit maakt de installatie nog eenvoudiger, zelfs als u in de loop van de  tijd nieuwe systemen integreert.

 

Statuscontrole

Als uw systeem niet of traag werkt kan dit uw beveiliging in gevaar brengen. Het is om deze reden  dat statuscontrole een belangrijke functie is van Genetec. Het bevat een speciale engine die als enig doel heeft het systeem te monitoren, gebeurtenissen in gang te zetten  en waarschuwingen te versturen. Deze statuscontrole houdt u op de hoogte door gebeurtenissen en waarschuwingen die verband houden met de systeemstatus vast te leggen in de Windows Event Log. U kunt vervolgens gebeurtenissenconfigureren of drempelwaarden instellen voor waarschuwingen, gebeurtenissen en waarschuwingen prioriteren door visuele hints in te stellen in de clienttoepassing of zelfs rapporten of statistieken genereren met betrekking tot de beschikbaarheid van clienttoepassingen, servers en eenheden.

 

Failover

De talloze failover-opties verhogen de betrouwbaarheid van het systeem. Net zoals elk ander cruciaal bedrijfssysteem moet het Security Management Systeem te aller tijde operationeel zijn. Genetec biedt zowel eigen failover-opties als failover mogelijkheden van externe partijen. Failover Directory en Failover Archiver zijn door Genetec ontworpen failover-opties. NEC ExpressCluster ® en Windows Clustering zijn ook beschikbaar. In beide gevallen krijgt u de beschikking over de hulpmiddelen en ondersteuning die u nodig hebt om uw systeem goed te laten  functioneren, zelfs wanneer er een fout optreedt. Als u de systeemprestaties en betrouwbaarheid nog verder wilt verhogen, staan u patches ter beschikking die u met één muisklik kunt installeren. Het installeren gaat snel en eenvoudig én automatisch. U kunt in de lijst met geïnstalleerde toepassingen van Windows bijhouden welke patches er zijn geïnstalleerd en zelfs de installatie met een simpele muisklik ongedaan maken.

 

Uitbreiden

Als uw systeem in de loop van de tijd groeit, kunt u moeiteloos nieuwe servers toevoegen om de extra belasting van nieuwe hardware en systemen op te vangen. Rollen kunnen ook worden verplaatst en servers kunnen worden toegewezen aan specifieke taken. Dit type flexibiliteit  is rechtstreeks gerelateerd aan de mate waarin componenten en servers binnen de architectuur kunnen worden gedistribueerd. Dit vindt u bij geen enkel ander product op de markt.

 

Upgrade

Plan zelf de upgrade van uw systeem. U beschikt over de vrijheid om bij het uitkomen van een nieuwe versie in één keer te upgraden, of te kiezen voor een gefaseerde upgrade. In-service upgrades bieden u de mogelijkheid uw Directory en configuratieclient te upgraden en de rest van uw systeem componenten, zoals Archivers, Access Managers, clienttoepassingen e.d. van Genetecurity Desk, zo te laten als ze zijn. Achterwaartse en voorwaartse compatibiliteit bij één locatie of binnen een Federation™-installatie bieden u de mogelijkheid externe, onafhankelijke locaties te upgraden terwijl u de Federation-host    op de huidige versie blijft laten draaien. Dit elimineert een eindeloze cyclus upgrades bijstads breed toezicht of wanneer er meerdere locaties centraal worden gemonitord. 

Genetec open platform.png