Beveiligingstechniek

SlimSluiten - Functionele omschrijving SA

Het SlimSluiten systeem is een ultramoderne IP-oplossing voor toegangsbeheer. De uitwisseling van informatie via de contactloze drager van een gebruiker en online toegangspunten is beveiligd en versleuteld. Het online principe is een ‘data-on-card’ systeem op basis van een gepatenteerde lees-/schrijftechnologie. Alle aan gebruikers gerelateerde toegangsinformatie wordt hierbij opgeslagen op ID-dragers. De toegangsrechten worden bijgewerkt via bekabelde online IP toegangspunten. Met de geavanceerde online functies kun je bijvoorbeeld een grafische weergave van uw gebouw bekijken, is integratie van IP-lezers mogelijk (langeafstandslezer voor voertuigtoegang, brandalarmsystemen, biometrische toegangscontrolelezers enzovoort) en kun je een module voor alarmbeheer activeren.

Elektronische beslagen

De elektronische beslagen zijn verkrijgbaar in tal van modellen. De beslagen passen op bestaande deuren. Je kunt bestaande situaties dus snel en eenvoudig moderniseren zonder de deur te hoeven vervangen of gaten te boren. Alle modellen kunnen volledig draadloos verbonden worden met een eigen netwerk protocol, voor real-time toegangsbeheer en om compatible te zijn met een mobiele applicatie.  Ze zijn te combineren met de meeste Europese, Scandinavische en ANSI-gecertificeerde (insteek-)sloten. Extra bescherming wordt geboden door gebruik van versterkte assen en stalen kogels in en rond de deurkruk.

Belangrijke kenmerken en voordelen van SlimSluiten elektronische beslagen:

 • Eenvoudige moderniseringsoplossing; installatie van een nieuw beslag is snel eenvoudig door vervanging van het bestaande deurbeslag. 
 • Geavanceerde technologie
 • Werkt met alle populaire ID-dragers, dus de meest gangbare RFID-technologieën.
 • Communicatie tussen de ID-drager, het fysieke netwerk en het elektronische slot is versleuteld beveiligd.
 • Met batterijvoeding. Informatie over de batterijstatus wordt afgelezen van de ID-dragers van gebruikers.
 • Er zijn modellen verkrijgbaar voor binnen- en buitengebruik. Modellen voor buitengebruik zijn IP55 geclassificeerd voor bescherming tegen invloeden van buitenaf.
 • Ruime keuze aan afwerkingen en kleuren: geborsteld RVS, gepolijst RVS, antiek messing, geborsteld messing (PVD), gepolijst messing (PVD) en zwart. Ook leverbaar met antimicrobiële BioCote® coating.

Elektronische cilinders

De compacte elektronische cilinder is ontworpen voor deuren waarop het aanbrengen van elektronisch deurbeslag niet mogelijk of vereist is, zoals standaarddeuren, serverkasten, hekwerken, archiefkasten, sleutelschakelaars en schuifdeuren. Hij is verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen voor bijna elk type deur.   

Belangrijke kenmerken en voordelen van SlimSluiten elektronische cilinders:

 • Eenvoudige installatie en geen aanpassingen aan de deur bij vervanging van een mechanische cilinder. Geen bekabeling of boorwerk nodig.
 • Ruime keuze aan modellen: Europese profielcilinder; UK cilinder met ovaal profiel, insteekcilinder, Zwitserse cilinder met rond profiel, staartcilinder, Scandinavische profielcilinder enzovoort.
 • Geavanceerde technologie
 • Gebruiksvriendelijke en veilige sleutelloze technologie voor directe en veilige toegang tot elke deur. Combineer de voordelen van RFID-, BLE- (Bluetooth Low Energy) en NFC-technologie.
 • Communicatie tussen de ID-drager, het fysieke netwerk en de elektronische cilinder is versleuteld en beveiligd. Cilinders met batterijvoeding (tot 130.000 handelingen op een set batterijen, 4 x LR1). 
 • Er zijn modellen verkrijgbaar voor binnen- en buitengebruik. Modellen voor buitengebruik zijn IP66-geclassificeerd voor bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof.
 • Ruime keuze aan afwerkingen en kleuren: geborsteld chroom, gepolijst chroom, gepolijst glanzend messing (PVD), geborsteld messing (PVD), zwart geborsteld. Ook leverbaar met antimicrobiële BioCote®-coating.

Kaartlezers

Er is een ruim assortiment van wandlezers. Door deze te combineren met de deurcontrollers kun je jouw oplossing voor toegangsbeheer uitbreiden naar locaties waar geen standalone elektronisch beslag/cilinder kan worden geplaatst, zoals slagbomen, liften, schuifdeuren of toegangspoortjes en op plekken waar het nodig is om toegang online en in real-time te controleren. De deurcontrollers zijn te integreren in GBS-systemen, bijvoorbeeld voor het aanroepen van liften of voor brievenbussen.

Belangrijke kenmerken en voordelen van SlimSluiten kaartlezers;

 • Ontworpen voor standaard wandcontactdozen, dus snel en eenvoudig te installeren.
 • Modern design met heldere LED-signalering. Voorzien van de nieuwste elektronica, volledig afgedicht en ontworpen voor intensief buitengebruik.
 • Ruime keuze aan accessoires, bijvoorbeeld speciale basis voor inbouwmontage, vandalismebestendig frame of stijlvolle sokkel voor plaatsen waar geen lezers en controllers kunnen worden gemonteerd.
 • Geavanceerde technologie
 • Werkt met alle populaire ID-dragers, dus de meeste gangbare RFID-technologieën.
 • Communicatie tussen de ID-drager, het fysieke netwerk en de lezer is versleuteld en beveiligd.
 • Voor buitengebruik: IP66-beschermingsgraad. De behuizing van de lezer bestaat uit twee weersbestendige, afgedichte delen.
 • Ruime keuze aan afwerkingen en kleuren: witte, zwarte of zilverkleurige afwerkingen, vierkante vorm met afgeronde hoeken en conisch of rechtlopend aan de achterkant.

Beheersoftware

Het SlimSluiten softwarepakket is een krachtige webbased beheertool dat de gebruiker in staat stelt om per toegangspunt tijdzones/kalenders in te stellen. Tevens is het mogelijk om alle gebeurtenissen in te zien per toegangspunt. De software is modulair en biedt daarmee altijd een oplossing op maat. De software combineert kracht en flexibiliteit met een gebruiksvriendelijke interface waarmee de toegangscontrole makkelijk kan worden beheerd.

Belangrijke kenmerken en voordelen van SlimSluiten beheersoftware 

 • Bezoekersbeheer: 
  Geef ID-dragers voor bezoekers uit die maar voor enkele uren tot enkele dagen geldig zijn. De geldigheid vervalt automatisch na afloop van het bezoek. 
 • Partities:
  Locaties kunnen onafhankelijk van elkaar worden beheerd terwijl het mogelijk blijft om toegang te geven tot en binnen meerdere locaties. Managers beheren hun eigen gebouwen en bepalen de toegangsrechten van hun gebruikers.
 • Alarmacties:
  Voor alarmbeheer en het uitvoeren van vooraf ingestelde acties bij bepaalde toegangsgebeurtenissen. Hiermee kunnen bij bepaalde gebeurtenissen automatisch acties worden uitgevoerd, zoals het activeren van camera-opnamen, het verzenden van e-mails, het activeren van een noodsluiting enzovoort.
 • Noodsluiting/opening: 
  Effectief automatisch deursysteem waarmee systeembeheerders in noodsituaties de deuren van een gebouw op afstand kunnen vergrendelen of openen.
 • Matrix functies en locaties:
  Deze functie helpt bij het maken van een sluitplan. Het signaleert als een bepaalde combinatie van gebruikers en deuren mogelijke problemen oplevert en helpt bij het oplossen ervan. 
 • Online beheer: 
  Via een webbrowser heeft u real-time zicht op alle gebeurtenissen bij online deuren. U ziet wie wanneer welke deur heeft gebruikt, of er een deur open is blijven staan, of dat er iemand is binnengedrongen.