Beveiligingstechniek

Camera observatiesystemen

Camerabeveiliging wordt steeds vaker ingezet om criminele handelingen vast te leggen, om processen te monitoren of om toegangsbeheer goed te regelen. De afgelopen decennia is het gebruik van camerabeveiliging in Nederland enorm toegenomen. De populariteit van beveiligingscamera’s is met name te danken aan de ontwikkelingen in IP-technologie, waarmee de kwaliteit van de techniek sterk is verbeterd en er voor elk budget een doeltreffend camerasysteem samengesteld kan worden. 

Voskamp Beveiligingstechniek heeft vele jaren ervaring met camerabeveiliging in tal van toepassingen. Zo hebben wij beveiligingscamera’s ingezet in de industrie om processen te monitoren, in de logistieke sector om logistieke bewegingen te observeren en in winkelcentra om snel te kunnen reageren op criminaliteit en geweld. Vaak wordt camerabeveiliging gekoppeld aan inbraakbeveiliging, een toegangscontrolesysteem of een securitymanagementsysteem, waardoor de effectiviteit en beheersbaarheid van de beveiligingsoplossing nog groter worden. Van de aanwezigheid van een cameraobservatiesysteem gaat bovendien een preventieve werking uit; kwaadwillende weten dat de pakkans aanzienlijk groter is doordat beeldmateriaal als bewijs kan worden vastgelegd. Desgewenst kan onze alarmcentrale bij incidenten de beelden vanuit uw cameraobservatiesysteem naar de hulpdiensten doorzetten. Hierdoor is een zeer gerichte opvolging van uw alarmmelding mogelijk. Met onze expertise helpen wij u graag om de juiste keuze te maken in projectie, apparatuur en opvolging.

Projecteren van bewakingscamera’s 

Elke situatie is anders. Daarom is camerabeveiliging altijd maatwerk. Wordt de camera binnen of buiten geplaatst? Moeten er ook ’s nachts beelden worden opgenomen? Moet het een vaste opstelling worden of een beweegbare (bedienbare) beveiligingscamera? Wordt de camera ingezet voor observatie, identificatie of verificatie? Wij stellen samen met u de doelen en eisen vast en adviseren u bij het samenstellen van de optimale oplossing.

Voorbeelden van doelstellingen van cameraobservatie; overzicht, herkenning en identificatie.

Test 2.jpg

Wat kan camerabeveiliging voor u betekenen?

Het heeft een preventieve werking en schrikt potentiële daders af. Beelden van incidenten kunnen worden vastgelegd en gebruikt voor opsporing. Bewaking kan op afstand gebeuren; dit bespaart mankracht en kosten. Toezicht op toegangen en processen kan de bedrijfscontinuïteit waarborgen en criminaliteit verminderen.

 

Beeldregistratie vraagt expertise

De keuze voor de juiste netwerkvideorecorder (NVR) is net zo belangrijk als de keus voor de juiste camera. Om deze keus te maken is het stellen van de juiste vragen van belang. Hoeveel camera’s worden er aangesloten? Wat moet de opnamekwaliteit zijn? Wat moet de bewaarperiode zijn? Wilt u beelden continu uitkijken of doet u dat op incidentele basis? Wilt u de beelden op een app zichtbaar hebben? Het kiezen van de juiste apparatuur voor een camerasysteem is afhankelijk van het doel, de situatie, het gebruik en uw budget. Voskamp Beveiligingstechniek heeft de deskundigheid in huis om u hierin te adviseren.

 

IP-technologie

De IP-camera (Internet Protocol) is de nieuwe norm. De lagere installatiekosten en de hogere beeldkwaliteit zijn duidelijke voordelen ten opzichte van analoge bewakingscamera’s. Onze cameraobservatiesystemen maken gebruik van de nieuwste technologieën en bieden u onder andere Full HD (High Definition) beelden die snel en makkelijk terug te vinden en te bekijken zijn.

Voskamp Beveiligingstechniek biedt een volledig assortiment aan camerasystemen waarmee voldaan kan worden aan specifieke klantbehoeften. 

 

Videomanagement: efficiënt beheer van camerabewaking

Een videomanagementsysteem (VMS) verzamelt de beelden van de aangesloten bewakingscamera’s en zorgt voor vastlegging van deze beelden. Het VMS presenteert de livebeelden overzichtelijk op een beeldscherm of kan bij incidenten de betreffende beelden snel terugzoeken. Door een koppeling aan te brengen met andere systemen kunnen incidenten direct als alarm in beeld komen, waardoor snelle actie mogelijk is. Desgewenst kunnen we het VMS als cloudoplossing uitvoeren, waardoor u overal ter wereld, gemakkelijk en veilig, kunt inloggen en de beelden van de camerabewaking bekijken. Ideaal voor bedrijven met meerdere vestigingen!

Beelden op afstand bekijken

Via een PC of laptop, met netwerkaansluiting, kunt u inloggen op de recorder waardoor u de opgenomen beelden kunt terugzien of “live” kan meekijken met de camera’s. Tevens is er de mogelijkheid om, via een app, met uw smartphone of tablet (Android of iOS) in te loggen op de Netwerk Video Recorder om via uw mobiele apparaat de beelden te kunnen terugzien/bekijken. Hiervoor dienen in uw netwerk poorten te worden opengezet door uw netwerkbeheerder.

De appbediening is een externe functionaliteit welke door de leverancier is ontwikkeld en ter beschikking wordt gesteld. Voskamp heeft hier geen controle over en draagt hier geen verantwoordelijkheid voor. Wij installeren en configureren de app op maximaal twee telefoons/tablets. U bent zelf verantwoordelijk voor de telefoon(s)/tablet(s), app, updates en internetverbinding.

Camera Content Analyse

Camera Content Analyse (Camera Analytics) maakt het mogelijk om bepaalde situaties en gebeurtenissen vroegtijdig te detecteren. Denk aan objecten die zijn geplaatst of achtergelaten, personen die zich in een bepaalde richting voortbewegen of ergens rondhangen. Het systeem kan u waarschuwen op basis van 'aangegeven' voorgeprogrammeerde instructies. Door de objecten te classificeren kan het systeem mensen, voertuigen of dieren uit de analyse opnemen of uitsluiten. Het is ook mogelijk om gebieden zonder interesse volledig te negeren. Vals alarm kan enorm worden verminderd door deze technologie te gebruiken, omdat het systeem objecten zoals bomen, wolken, reflecties, regen enz. kan filteren. 

Toepassingen voor Camera Content Analyse kunnen zijn: rondhangen, object geplaatst, object verwijderd, marketingfuncties als winkelgedrag, kassa geopend of toezicht tijdens drukte. Verschillende gedragspatronen kunnen worden genegeerd of een alarm activeren afhankelijk van het tijdstip van de dag. Bijvoorbeeld rondhangen na sluitingstijd van een pand in een vooraf bepaald gebied, het overschrijden van een vooraf gedefinieerde lijn, afwijkend omgevingsgeluid, vermindering van beeldscherpte en scènewisseling. Elk van deze situaties of een combinatie van een of meer kan vervolgens een alarm activeren.

Videoverificatie op afstand

Met een VPN router is het mogelijk om de recorder/beelden vanuit uw private domein veilig via het internet te transporteren naar de meldkamer en/of uw mobile device. De router is voorzien van een 4G SIM-kaart om bij uitval van de primaire internetverbinding de beelden alsnog naar de meldkamer te versturen middels de 4G dataverbinding of zodat u via uw mobile device de beelden kunt bekijken. Uiteraard dient uw videosysteem dan voorzien te zijn van een voeding. 

De VPN router biedt opties voor een enkele 4G SIM-kaart of dual 4G SIM-kaart. Met de back-up-opties is ook een bekabelde breedbandverbinding met een fail-over 4G-verbinding betrouwbaarder te maken. De router heeft een vooraf geconfigureerde VPN-tunnel, waardoor niet alleen de meldkamer het systeem kan bewaken, maar waardoor u als eindgebruiker externe en beveiligde toegang heeft. Alle communicatie is volledig (end-to-end) gecodeerd via het Gemini Global Platform. Dankzij het gebruik van privé-APN’s, verbeteren de 4G SIM-kaarten die bij de router worden geleverd, het beveiligingsniveau en voldoen ze aan de beveiligings- en privacycriteria van de AVG. Bovendien verminderen ze de kwetsbaarheid voor cyberaanvallen. Deze opties genereren datapakketten die zijn afgestemd op de weergavebehoeften, zodat ze geen onverwachte extra kosten genereren. De router biedt ook een vast IP-adres, waardoor toegang op afstand tot de camerasystemen binnen de beveiligingsinfrastructuur mogelijk is. 

Camerabeveiliging - juiste match.jpg