Voskamp Groep
Achtergrond afbeelding

Magazijnbeheer Two Bin/KANBAN 

Optimaliseer magazijnbeheer met het Kanban voorraadsysteem!

Wil je af van overvolle opslagruimtes, onnodige voorraadkosten en inefficiënt magazijnbeheer? Het Kanban voorraadsysteem is de oplossing!

Afbeelding

Voor wie is het Kanban systeem geschikt?


Het Kanban-systeem is uitermate geschikt voor bedrijven waar (relatief) gestandaardiseerde productie plaatsvindt. Zo passen wij dit systeem in samenwerking met onze klanten veel toe bij bedrijven in de timmerindustrie, waar we hiermee een grote stijging in de productiviteit realiseren. 

Verder wordt dit systeem succesvol toegepast bij bedrijven in de industriesector. Doordat de juiste producten altijd op voorraad zijn is de doorlooptijd van het proces niet afhankelijk van de aanvoer van deze producten/materialen. Hiermee elimineer je een belangrijke bottleneck, en zorgen we er samen voor dat het proces zo optimaal mogelijk blijft verlopen.

Wat zijn de voordelen van een Kanban pullproductie systeem?


Het Kanban-systeem biedt verschillende voordelen die bijdragen aan een verbetering van de workflow, efficiëntie en de algehele prestaties van een organisatie. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

Vermindering van verspilling: Kanban helpt verspilling te verminderen, zoals overproductie, wachttijden, te veel voorraad en onnodige bewegingen. Doordat het werk alleen wordt gestart wanneer er vraag naar is, worden resources effectiever ingezet.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Kanban is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende soorten processen en werkomgevingen. Het systeem kan evolueren met veranderende behoeften en variaties in de vraag.

Kortere doorlooptijden: Door processen te stroomlijnen en de workflow te optimaliseren, worden doorlooptijden verkort. Taken bewegen sneller door het proces, wat resulteert in snellere levering aan klanten.

Voorraadbeheer: Kanban helpt bij het beheren van voorraadniveaus op een nauwkeurige manier. Omdat het aantal Kanban-kaarten direct gerelateerd is aan de voorraadbehoeften, helpt het om te voorkomen dat er te veel of te weinig voorraad aanwezig is.

Betere zichtbaarheid en transparantie: Het Kanban-bord visualiseert het werkproces en de status van taken of onderdelen. Dit zorgt voor duidelijkheid en transparantie binnen het team, waardoor iedereen beter op de hoogte is van de voortgang.

Minder stress en overbelasting: Doordat het werk in een gestage stroom komt en overbelasting wordt voorkomen, ervaren teamleden minder stress en kunnen ze zich beter richten op de taak die voorhanden is.

Continue verbetering: Kanban stimuleert een cultuur van voortdurende verbetering. Door regelmatige evaluatie van het proces en het verminderen van het aantal Kanban-kaarten, worden inefficiënties blootgelegd en geëlimineerd.

Samenwerking en teamwerk: Het systeem bevordert samenwerking binnen het team. Teamleden werken samen om te begrijpen waar knelpunten zich voordoen en hoe de workflow kan worden geoptimaliseerd.

Klanttevredenheid: Doordat Kanban zorgt voor kortere doorlooptijden en een betere respons op de vraag van klanten, draagt het bij aan een hogere klanttevredenheid. 

Focus op kwaliteit: Kanban vereist dat alleen defectvrije onderdelen worden doorgegeven. Dit stimuleert de nadruk op kwaliteit en voorkomt dat defecten zich ophopen en doorgegeven worden.

Al met al kan het implementeren van het Kanban-systeem leiden tot een meer georganiseerde, efficiënte en klantgerichte aanpak van werkprocessen, wat resulteert in aanzienlijke voordelen voor organisaties in verschillende sectoren.

Afbeelding
Voskamp mobiel

Aanmelden Voskamp nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen!