Voskamp Groep
Achtergrond afbeelding

De wereldwijde afvalberg dreigt met 70 procent te groeien!

”Plastic soep wordt veroorzaakt doordat de kosten om plastic te maken niet gelijk zijn aan de prijs die het kost om ervan af te komen.”  

Afbeelding

We produceren jaarlijks 311 miljoen ton nieuw plastic. In onze oceanen en zeeën drijft dan ook steeds meer plastic afval. Jaarlijks komt er zo’n 5 miljoen ton in terecht. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plasticsoep.

De oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste zuurstofleveranciers. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron. Maar omdat plastic niet verteert langs de biologische weg, is de plastic soep voor veel zeedieren dodelijk.

Dit is voor ons het moment geweest om met onze partners een selectie te maken van duurzame artikelen. Deze artikelen hebben we ondergebracht onder het label: **Vosgreen. **

 

Producten met een VosGreen label.

Onze VosGreen producten zijn geselecteerd op:
✔  Herkomst
✔  Biologische afbreekbaarheid
✔  Recyclebaarheid
✔  Herbruikbaarheid

Wil je weten welke producten het label VosGreen hebben? Zoek dan even op VosGreen in de zoekkbalk van de webshop.

Afbeelding
Voskamp mobiel

Aanmelden Voskamp nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen!