Voskamp Groep
Achtergrond afbeelding

Voskamp als werkgever voor iedereen

“We zijn trots om te melden dat wij wederom Trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben behaald.”

Wij mogen met trots mededelen dat we opnieuw bovengemiddeld voldoen aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen. Wij zijn trots en enthousiast dat we iets kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat de Voskamp Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Voskamp klimt op de prestatieladder, waarbij nu een hoger percentage is behaald dan twee jaar geleden en Trede 3 in beeld komt.

Inclusief werkgeverschap
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door werk uit te besteden aan SW-bedrijven en onze leveranciers te stimuleren om sociaal te ondernemen.

Hartwerk
Project Hartwerk is een initiatief van een aantal organisaties om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Voskamp is een van deze organisaties. Hartwerk is al jaren actief met als resultaat dat er meer organisaties toe zijn getreden en er ondertussen ook een project Hartwerk in de Achterhoek is gestart.

Hieruit voortvloeiend zijn er ondertussen al een behoorlijk aantal arbeidsplaatsen bij verschillende organisaties ingevuld met mensen die - op welke manier dan ook - met een achterstand op de arbeidsmarkt te maken hebben.

Doelstelling is om de stijging welke we de afgelopen 2 jaar binnen Trede 2 hebben behaald, namelijk van een bijdrage van 2,5 naar 3,2% door te zetten en over twee jaar de hoogste trede, Trede 3, te behalen.

Voskamp mobiel

Aanmelden Voskamp nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen!