Voskamp Groep
Achtergrond afbeelding

Cradle to Cradle Certificering Voslux beslag

Dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is binnen de Voskamp Groep bewijzen we al met onze trede 3 van de CO2 prestatieladder. Onze volgende stap in duurzaam ondernemen is onze Cradle to Cradle certificering voor ons Voslux beslag.

Cradle to cradle certificaat Voslux deurbeslag

Cradle tot Cradle

Cradle to Cradle (C2C) is eigenlijk een ontwerpfilosofie, bedacht door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. Volgens hen staat het principe van ‘afval’ eigenlijk gelijk aan ‘voedsel’. Dat betekent dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Nu is dat bij recycling vaak natuurlijk ook het geval, maar wat C2C nog een extra dimensie geeft is het feit dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik. Het gaat hierbij dus om ‘upcycling’ (iets nog beter of net zo goed maken) in plaats van ‘downcycling’ (iets een tweede leven geven met een ándere toepassing).

Je kan dus wel zeggen dat 'C2C de ultieme vorm van duurzaam ondernemen’ is.

De producten van Voslux worden beoordeeld op 5 categorieën:

- Materiaalkeuze (gezondheid en veiligheid voor mens en milieu)

- Hergebruik in technische of biologische kringlopen

- Energiegebruik in het productieproces

- Sociaal beleid

- Watergebruik in het productieproces

Databank
De producten die gecertificeerd zijn staan op de ze databank:
https://www.c2ccertified.org/products/registry

Voskamp mobiel

Aanmelden Voskamp nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen!