Aluminium
Achtergrond afbeelding

Plaatwerk

Waterslagen en kopschotten


Waterslagen (lekdorpel)

Een waterslag wordt vrijwel altijd met afschot vervaardigd. Daardoor wordt water van de gevel afgevoerd. Dit voorkomt dat er water op de onderliggende gevel loopt, hierdoor is het minder vaak nodig om de gevel te reinigen. 

Voskamp Aluminium vervaardigd aluminium waterslagen in (vrijwel) iedere gewenste maat en kleur. 

Waterslagen geschikt voor stucwerk

Wanneer waterslagen gemonteerd worden bij een wand dat later nog gestuct moeten worden, kunnen wij kopschotten maken die geschikt zijn voor stucwerk (zogenaamde “petjes”).

Afbeelding
Afbeelding

Kopschotten

Wij vervaardigen kopschotten voor de uiteindes van waterslagen om te voorkomen dat regenwater in de dagkant van de gevel loopt. Deze kunnen vooraf aan de waterslagen worden gelast of je kunt ervoor kiezen om de kopschotten los mee te laten leveren. Een los kopschot is 2 mm dik. 

Het voordeel van een los kopschot t.o.v. een gelast kopschot is, naast een lagere prijs, dat je de lengtemaat van de waterslag eventueel nog kunt inkorten. Dit kan handig zijn indien je bijvoorbeeld vooraf nog niet de exacte lengtemaat van de waterslag kunt bepalen. Bestel in dat geval de waterslag iets langer en zaag deze zelf op maat. Lijm vervolgens de kopschotten er aan vast. Wij kunnen er een lakstift in dezelfde RAL kleur bij leveren.

Gelaste hoekstukken
Voor waterslagen die om een hoek doorlopen (buitenhoek of binnenhoek) kunnen we een hoekstuk vervaardigen. Wanneer een andere maat gewenst is dan een hoek van 90 graden, is dat mogelijk. Wij bieden maatwerk ook voor hoekstukken. Na het lassen van twee verstekdelen heeft het hoekstuk een waterdichte verbinding. Normaal gesproken wordt een hoekstuk in een formaat van circa 300 x 300 mm vervaardigd. Om het hoekstuk te verbinden met de waterslagen worden koppelstukken meegeleverd.

Ankers
Ankers voorkomen dat een waterslag kan opwaaien. Daarnaast worden ze ook bij diepere waterslagen als extra ondersteuning toegepast. Bij de montage van waterslagen is het advies om ankers om de circa 600 mm op de muur te plaatsen.  Een standaard anker is 50 mm breed en zijn uiteraard ook op maat leverbaar.

Anti-dreun isolatie
Om geluidshinder bij regenbuien te voorkomen, kunnen waterslagen voorzien worden van anti-dreun. Het tikkende geluid van regendruppels wordt hiermee gereduceerd. Deze folie heeft aan één zijde een zelfklevende laag en is eenvoudig aan te brengen. Je kunt ervoor kiezen om de anti-dreun folie los mee te laten leveren of dat deze tegen meerkosten door ons aan onderzijde van de waterslag wordt aangebracht.