UVA Universiteit van Amsterdam

Renovatie van drie universiteitsgebouwen bij de Nieuwe Achtergracht. Meest opvallend is het verwijderen van de onderste verdiepingen van het gebouw over de gracht. 

Opdracht

Door het verwijderen van de onderste verdieping ontstaat een doorkijk naar de Plantage Muidergracht. Over het water wordt een nieuwe loopbrug gerealiseerd, die de hoofdingangen van de universiteitsgebouwen verbindt. Alle entrees van deze gebouwen komen langs de gracht te liggen.

De gebouwen zullen op het betonnen casco na geheel vernieuwd worden. De vier jaar durende ingreep, wordt in twee fases uitgevoerd. De Universiteit van Amsterdam brengt twee faculteiten en een aantal gemeenschappelijke universitaire diensten in de gebouwen onder.

Op het Roeterseiland worden de drie faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Rechtsgeleerdheid van de UvA gehuisvest. Naast de renovatie van de universiteitsgebouwen worden er woningen gebouwd op het terrein. Ook wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht.

De gehele herontwikkeling van het Roeterseiland moet in 2016 af zijn. Architect van het project is het Britse Allford Hall Monaghan Morris.

BAM Utiliteitsbouw Amsterdam BV kreeg de opdracht om dit te realiseren. 

Oplossing

In opdracht van de Bam Utiliteitsbouw Amsterdam  BV hebben wij als de Vosburg combinatie een plan van aanpak neergelegd voor het realiseren van het onderdeel deuren, deurautomatiek, hang- en sluitwerk en afhangen als totaalconcept.

De Vosburg Combinatie is een samenwerkingsverband van de Voskamp Groep en Limburgia Utiliteitsdeuren.

Voskamp Bouw en Industrie heeft o.a.de  kramerijen, gereedschappen, bouwmaterialen en aanverwante artikelen geleverd.

Voskamp Groep. Samen sterk in maatwerk