Maasstad Ziekenhuis - Rotterdam

Het Maasstad Ziekenhuis en het zorgverzamelgebouw vormen samen de Zorgboulevard. De Zorgboulevard is dé plek in Rotterdam op het gebied van zorg en welzijn waar een diversiteit aan (zorg-) partijen vertegenwoordigd is.

Opdracht

Het Masterplan van architect Wiegerinck gaat uit van een stedelijke structuur, waarvan het ziekenhuis als bouwblok deel uitmaakt.

Het ziekenhuis zelf is als een stad in de stad. Binnen de hoofdmassa van het ziekenhuis liggen pleinen en straten, een zestal hoven en de centrale as van het ziekenhuis. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich daktuinen. Het gebouw heeft een universele bouwstructuur en maakt functies daarom maximaal uitwisselbaar.

Bouwcombinatie Maasstadziekenhuis BV te samen met BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten kregen de opdracht om dit te realiseren. 

Oplossing

In opdracht van de Bouwcombinatie Maasstadziekenhuis BV, BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten, heeft Voskamp Bouw en Industrie een compleet "hang- en sluitwerk plan" gemaakt. Naar aanleiding van dit plan hebben wij al het hang- en sluitwerk geleverd.

Daarnaast hebben we de Bouwcombinatie ook voorzien van kramerijen, gereedschappen, bouwmaterialen en aanverwante artikelen.

 

Voskamp Groep. Samen sterk in maatwerk