JuBi gebouw - Den Haag

Het gebouw met twee torens van 140 meter hoog is de huisvesting voor de Ministeries van Veiligheid en Justitie & Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het centrum van Den Haag.

Opdracht

Het kantorencomplex pal naast het Haagse Centraal Station heeft een bruto vloeroppervlak van 132.000 m2, verdeeld over twee torens van ruim 140 meter hoog. Het complex geldt als het grootste kantoor- en rijksgebouw van Nederland. 

Het complex is gerealiseerd op een logistiek zeer complexe locatie: in het hart van de Haagse binnenstad op de Turfmarkt.

Het complex is ontworpen door Prof. Hans Kollhoff Architekten. Het omvat kantoorruimte met meer dan 4.000 werkplekken in de laag- en hoogbouw, commerciële ruimten, expositieruimten en parkeergelegenheid voor 187 auto's, 28 motoren en 867 fietsen.

Van de Bouwcombinatie JuBi BV, BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten kreeg de Vosburg Combinatie (samenwerking Voskamp en Limburgia Utiliteitsdeuren) de opdracht voor het compleet engineering van ca. 2100 deuren, hang- en sluitwerk compleet met afhangen.

Oplossing

Wij hebben als de Vosburg Combinatie een plan van aanpak neergelegd voor deuren en het specifieke JuBi hang- en sluitwerk, i.c.m. een aantal integrale voorzieningenEr waren speciale (veiligheids)eisen gesteld hieraan

Het was logistiek een grote uitdaging omdat de beschikbare bouwplaats vrijwel net zo groot was als het grondoppervlak.

De Vosburg Combinatie heeft meerdere disciplines en dat werd als groot voordeel gezien, BC JuBi had maar één aanspreekpunt, vanaf de aanbesteding tot aan de sleuteloplevering heeft deze als een partner de Bouwcombinatie ter zijde gestaan.

Na een record bouwtijd van 47 maanden, de nieuwbouw van de Ministeries van Veiligheid en Justitie & Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties overgedragen aan de Rijksgebouwendienst. De oplevering is twee maanden eerder gepland dan afgesproken.

De Vosburg Combinatie was bij de bouwcombinatie hun partner in deuren, hang- en sluitwerk en deurautomatiek, en Voskamp Bouw en Industrie hun partner in o.a. kramerijen, gereedschappen, bouwmaterialen en aanverwante artikelen. 

Voskamp Groep. Samen sterk in maatwerk