Duurzaam bouwen, leven en ondernemen

SAMEN VOOR EEN DUURZAME EN SOCIALE TOEKOMST!

 

Ondernemen is meer dan het maken van winst. Goed ondernemerschap draagt ook bij aan een betere maatschappij. De Voskamp Groep heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan.

Bekijk hier hoe wij MVO toepassen binnen onze organisatie

Card afbeelding

CO2 Prestatieladder

De CO2-prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Voskamp is in het bezit van het CO2-bewust certificaat (trede 3).

Lees verder
Card afbeelding

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De Voskamp Groep is in bezit van het certificaat Trede 2 van de PSO-Prestatieladder van PSO-Nederland. Onze duurzame en kwalitatief goede bijdrage op het vlak van sociaal ondernemen is op een objectieve en onafhankelijke wijze getoetst en bekroond met een PSO-Trede 2 certificering.

Lees verder
Card afbeelding

Cradle to Cradle Certificering Voslux beslag

Dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is binnen de Voskamp Groep bewijzen we al met onze trede 3 van de CO2 prestatieladder. Onze volgende stap in duurzaam ondernemen is onze Cradle to Cradle certificering voor ons Voslux beslag.

Lees verder
Card afbeelding

Stichting True Blue is er voor het kind dat extra aandacht verdient!

In 2007 heeft Jeroen Voskamp het initiatief genomen om ” True Blue “ in het leven te roepen, een stichting die omziet naar kinderen die hulp nodig hebben. Stichting True Blue steunt projecten die zich richten op hulpbehoevende of kansarme kinderen in Nederland en in het buitenland. We willen een wezenlijk verschil maken in het leven van kinderen die ernstig ziek zijn of geen stabiele thuissituatie hebben.

Lees verder
Card afbeelding

Uitzicht op een baan door Hartwerk!

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen naar betaald werk. Dat is waar Hartwerk voor staat. Daar weken wij graag aan mee, omdat wij vinden dat iedereen een eerlijke kans verdient.

Lees verder
Card afbeelding

Wij steunen het Prinses Maxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

Lees verder
Card afbeelding

Reductie van plastics en afvalkarton

Een belangrijk speerpunt vanuit het perspectief van ecologische waarde optimaliseren is de afvalproductie binnen onze organisatie. We sturen op het verkrijgen van inzichten in onze afvalstromen en hoeveelheden verpakkingsmaterialen/(vul)plastics en folie die in de organisatie omgaan.

Lees verder
Card afbeelding

Refurbished hardware en inventaris

Voskamp kiest daar waar mogelijk voor de inzet van refurbished hardware en inventaris in haar kantoren en vestigingen. Daarnaast is onlangs de samenwerking aangegaan met Stichting ‘getITfree’ uit Hengelo, die zich inzet voor cliënten van maatschappelijke instanties, die over onvoldoende middelen beschikken om zelf een computer aan te schaffen.

Lees verder
Card afbeelding

Een zinvolle deelname aan het arbeidsproces via "de sterkerij"

Vanuit een van onze bedrijven Europanel uit Rijssen leveren we o.a (gepoedercoate) nagels en (zelfborende) staalschroeven, gevellijmen en voegband profielen aan onze klanten. Voor de uitvoering van alle noodzakelijke voorbereidende assemblage-, coatings, en inpakwerkzaamheden is in 2013 samenwerking gezocht met “De Sterkerij” in Rijssen.

Lees verder
Card afbeelding

Levering per fietskoerier

"Het inzetten van fietskoeriers om onze producten te bezorgen is een logische stap naar een duurzame toekomst."

Lees verder
Card afbeelding

Duurzame productlijn met VOSGREENlabel

De bouwsector is voor 60% verantwoordelijk voor het totaal aan geproduceerd afval. In onze oceanen en zeeën drijft dan ook steeds meer plastic afval, de ‘plastic soup’, terwijl juist de oceanen onze voornaamste zuurstofleveranciers zijn en de oceanen voor meer dan de helft van de wereldbevolking de voornaamste voedselbron is.

Lees verder
Card afbeelding

Kit in worstverpakking

Het gebruik van deze worstverpakkingen leidt tot 87% minder plastic afval in vergelijking met de gangbare kokerverpakkingen. Deze nieuwe verpakking is slechts een nieuwe verpakkingsvariant, de kwaliteit blijft zoals u van ons gewend bent.

Lees verder

Contact

Vind een vestiging in de buurt.

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Bekijk alle vestigingen

Aanmelden Voskamp nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen!