maandag 11 januari 2016

Voskamp aluminum maatwerkspecialst

Een prominente plaats in het nieuwbouwproject van woonzorgcentrum Oldenhaghen in Ommen was weggelegd voor de Divisie Aluminium van de Voskamp Groep uit Almelo. Divisiemanager Bennie Lescher en marketingmanager Sophie Kroeskop blikken terug op het project.

De Voskamp Groep en bouwkundig hoofdaannemer Koopmans Bouwgroep uit Enschede zijn geen onbekenden van elkaar. Bennie Lescher: Koopmans is een goede relatie van ons. We werken samen in diverse projecten. De producten en diensten die wij leveren bevatten vaak maatwerk. Een voorbeeld van de samenwerking zijn de Rietveld renovatiewoningen in Utrecht waarvan de eerste fase gereed is en de tweede fase hebben we kortgeleden opgestart. Een tweede voorbeeld is het project Bijvank in Enschede. Hier hebben we de kozijnomkadering, schierschijnkolommen en muurafdekkers geleverd en gemonteerd. In Ommen waren we verantwoordelijk voor de levering en montage van muurafdekkers en aluminium bloemkozijnen. Inmiddels hebben we onze werkzaamheden afgerond. Het project bevindt zich nu in de afrondende afbouwfase. We hebben onze producten en diensten in Ommen specifiek uitgetekend en geproduceerd aan de hand van het ontwerp en bouwvoorschriften van architectenbureau Peters & Lammerink. Dit is maatwerk, zoals alle dagelijkse bezigheden van onze aluminium afdeling. Samen met Koopmans hebben we de detaillering uitgewerkt tot werktekeningen. De bouw is volgens planning en goed verlopen. We hebben geen tegenvallers of learnings gehad die eventueel tot een verbetering zouden kunnen leiden tot onze producten of dienstverlening.”

Aantrekkende markt
Volgens marketingmanager Sophie Kroeskop trekt de markt aan. “We zien vooral het aantal opdrachten uit de woningbouw toenemen. In noordoost Nederland blijft de utiliteitsbouw nog wat achter, terwijl we dat in het westen juist zien aantrekken. Kijkend naar onze orderportefeuille, dan zien we deze in aantallen en in omvang groeien. Een groot project dat eraan komt is het UMCG in Groningen. Daar gaan we de gevelbekleding, het plaatwerk, de waterslagen, de muurafdekkers, de aluminium cassettes en het zetwerk leveren.”

Het UMCG-project past uitstekend in het profiel van de Voskamp Groep. Sophie Kroeskop: “Wij ontwerpen, produceren en monteren aluminium producten in noordoost Nederland. Denk hierbij aan vouw- en schuifdaken, serres en overkappingen, balkonhekken, ventilatiesystemen en daklichten et cetera. Deze aluminium producten vragen om maatwerk. De afdeling aluminium heeft veertig jaar ervaring, een eigen ontwerpafdeling en er word veelal in eigen huis geproduceerd. Hierbij staat de wens van de opdrachtgever uiteraard centraal. We richten ons voor negentig procent op de bouw. We streven naar de hoogst haalbare kwaliteit in producten, montage, veiligheid en offertes. Naast de verkoop en montage van onze aluminium producten leveren we ook service en onderhoud op al onze producten. We zijn kortgezegd vormgevers in aluminium en onderscheiden onszelf als een betrokken en ervaren specialist in aluminium die meedenkt en oplossingen biedt.”

De Voskamp Groep is binnen de sectoren bouw, industrie en beveiliging actief met de volgende divisies:

Bouw en Industrie
Groothandels en projecten voor de bouw en industrie.

• Industrietechniek
Groothandels en service & onderhoud voor de industrie. 

Deurtechniek
Projectverkoop, montage en service & onderhoud van overheaddeuren en deurautomatiek.

Aluminium
Projectverkoop en montage van aluminium producten.

• Beveiligingstechniek
Projectverkoop, montage en service & onderhoud van beveiligingsobjecten.

Zonnepanelen
Projectverkoop, montage en service & onderhoud van systemen die leiden tot besparing van elektra, gas en water.

 

Voskamp Groep. Samen sterk in maatwerk