Stap nu over op zonnepanelen

 

De voordelen voor bedrijven

 

 

 

telefoon.jpg0546-750512

De zon geeft u meer dan alleen energie

Uw dak is geld waard. Door zonnepanelen op uw dak te plaatsen, bespaart u niet alleen op uw elektriciteitsrekening maar ook verhoogt u de CO2-reductie. Een duurzame besparing. Een win- win situatie!

Dit is wat het u oplevert:

  • Direct besparen op uw energierekening
  • Bijdrage aan een beter milieu
  • Hoog rendement voor ieder dak
  • Onafhankelijkheid van energiemaatschappijen

Dankzij de steeds lagere kosten is een investering in zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel. Voskamp Duurzaam geeft u een snel en duidelijk advies op maat.

Bijna ieder dak is geschikt voor zonnepanelen

De zonnepanelen van Voskamp Duurzaam zijn van hoogwaardige kwaliteit en zo goed ontwikkeld dat er niet alleen een hoog rendement wordt behaald met een dak op het zuiden. Ook wanneer u een dak heeft op het oosten of op het westen is uw dak geschikt.

Wel kunnen grote schaduw objecten, zoals een boom of een naastgelegen bouwwerk, een gedeelte van het rendement wegnemen. Het is belangrijk om het verloop van de schaduw in kaart te brengen. Is het grootste gedeelte van het dak vrij van schaduw, kunnen zonnepanelen zeker lonen.

De hellingshoek en het beschikbare oppervlak is bepalend voor het rendement. Ook voor een plat dak heeft Voskamp Duurzaam oplossingen in huis.


Hoe werkt het?

Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit. Ze werken ook bij diffuus licht, dus wanneer het bewolkt is. De lichtintensiteit is verantwoordelijk voor de hoeveelheid op te wekken stroom. Zonnecellen zetten het licht om in gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Wekt u meer op dan dat u op dat moment gebruikt, wordt het  overschot aan stroom afgegeven aan het elektriciteitsnet.

Meer over de omvormer >


Plan van aanpak

Wij beoordelen uw dak op geschiktheid voor zonnepanelen aan de hand van satellietfoto’s en elektrische installatiescan in de meterkast. Vermeldt alstublieft uw kWh verbruik op uw aanvraag.

Montage en installatie
Na akkoord voert het vakkundige team van Voskamp Duurzaam de werkzaamheden uit, zoals het monteren van de panelen en de aansluiting in de meterkast.  Wij werken volgens de gestelde NEN-normen, veiligheid gaat boven alles!

Voskamp Duurzaam staat voor kwaliteit en vakmanschap. Bekijk de referenties op onze website en oordeel zelf.

Energieverbruik en teruglevering

De zonnestroom die niet wordt verbruikt op het moment dat het opgewekt wordt, wordt terug geleverd aan het net. Slimme meters meten dat. Wordt er op een willekeurig ander moment meer stroom gebruikt dan opwekt, mag de hoeveelheid stroom die eerder is geleverd aan het net hiermee verrekend worden. Dit heet salderen.

Energieopslag

Opslagsystemen zijn de volgende stap in de energietransitie. Maar wat is de marktstatus? Tot 2020 mogen consumenten de salderingsregeling nog volop gebruiken. Dit houdt in dat het elektriciteitsnet als ‘gratis’ batterij fungeert.

De zonne-energiesector houdt er echter al enigszins rekening mee dat de salderingsregeling in de jaren na 2020 versoberd wordt of zelfs afgebouwd. De sector energieopslag kan zich in zo’n geval voorbereiden op een massale aanvraag voor opslagsystemen.

In combinatie met zonnepanelen werken opslagsystemen technisch al perfect. Deze techniek is tegenwoordig al beschikbaar. Om economische reden beweegt deze markt op het moment maar traag en zijn er weinig producten op de markt. Zodra het volume toeneemt, zal de marktwerking voor betere prijzen en betaalbare systemen gaan zorgen.

Voskamp Groep. Samen sterk in maatwerk