bevoorrading timmerindustrie

Oplossingen voor de timmerindustrie

Onze groothandel is specifiek ingericht voor de timmerindustrie: we leveren een kant en klare oplossing voor uw werkplaats. 

Zo kunt u gebruik maken van een speciaal Kanban systeem, waardoor u altijd volledig bevoorraad bent. Samen zijn we sterk in maatwerk! 

Hoe werkt het Kanban systeem?
Het Kanban systeem zorgt voor productie op basis van verbruik. Een proces moet een aantal producten produceren op basis van klantvraag. Er zijn hiervoor onderdelen benodigd. Deze worden uit de voorraad onttrokken. Wanneer de voorraad tot een bepaald punt is gedaald, wordt er een signaal gegeven aan het proces stroomopwaarts om de voorraad weer bij te vullen. Het aantal wordt aangegeven op de Kanban kaart. Er zijn een aantal regels waar een Kanban pullproductie systeem aan moet voldoen: Processen stroomafwaarts onttrekken precies het benodigde aantal onderdelen uit de buffers stroomopwaarts. Het aantal wat onttrokken kan worden, hangt van het aantal Kanbans (= aantal kaarten in omloop) af. Elke processtap produceert het aantal onderdelen wat op de Kanban vermeld staat. Dit gebeurt in de volgorde waarin de Kanbans liggen (vaak first-in-first-out). Een Kanban is vrijwel altijd gekoppeld aan een mandje, kar, container, bak of iets dergelijks. Geen Kanban betekent geen productie. Alleen defectvrije onderdelen mogen geleverd worden. Indien er defecten optreden, dient de oorzaak direct opgelost te worden. Het productieproces moet gestroomlijnd worden om de productie te balanceren. Variatie in de vraag wordt ondervangen door het aantal Kanbans aan te passen. Het aantal Kanbans wordt langzaam verminderd om het onderhandenwerk te verlagen. Hierbij komen verspillingen aan het licht die geëlimineerd moeten worden.

Meer weten? Neem contact op met Roy Meyerink (tel. 06-10640569).

Download hier de brochure

Bouw en Industrie

Meer Voskamp Bouw en Industrie

Onze vestigingen

Onze vestigingen
Onze vestigingen

Voskamp Groep. Samen sterk in maatwerk